Ilutai tiekšanās uz zvaigznēm nav sveša – gan nesot Latvijas vārdu četrās Olimpiskajās spēlēs kamaniņu sportā, gan iegūstot pedogoģijas un uzņēmējdarbības grādus, gan vairāk nekā 20 gadu garumā iedziļinoties visdažādāko nozaru specifikā un aizkulisēs. 

Šajā laikā Iluta vadījusi dažādu nozaru uzņēmumus, strādājusi par Rīgas Domes deputāti, vadījusi un motivējusi darbinieku komandas Latvijā, Igaunijā un Baltkrievijā, tā izkopjot iemaņas personāla politikas izstrādē, vadības pozīciju un struktūrvienību atlasē, kā arī kandidātu padziļinātā novērtējuma analīzē. Tieši šie aspekti ļauj Ilutai jau vairāk nekā 15 gadus vadīt personāla atlases uzņēmumu, orientēties vadītāju atlases galaktikā analītiski un intuitīvi, lai piesaistītu Jūsu uzņēmumam pašas spožākās zvaigznes.

1. Kā Tu raksturotu savu ikdienu, strādājot mūsu uzņēmumā?

Tas ir kā aizraujošs piedzīvojums, jo neviena diena nav līdzīga iepriekšējai. Esmu gandarīta par to, ko ir izdevies sasniegt un man ir lieliska iespēja strādāt, lai palīdzētu daudziem uzņēmumiem realizēt viņu mērķus.

2. Kādi ir Tavi hobiji un intereses ārpus darba? Un kā Tu uzturi veselīgu darba un privātās dzīves līdzsvaru?

Man ļoti patīk pavadīt laiku kopā ar savu ģimeni, ceļot, spēlēt golfu, staigāt ar suni, darboties dārzā un doties uz kino, teātri vai koncertu. Es nevarētu ilgstoši dzīvot citā zemē, jo man pietrūktu mūsu Latvijas fantastiskie kūltūras pasākumi.

Pirms 17 gadiem, kad izveidoju savu personāla atlases uzņēmumu, nosolījos, nekad nestrādāt brīvdienās un pavadīt laiku ar ģimeni vai izmantot laiku sev. Par 99% man tas ir izdevies un pirmdienās man atkal gribas doties uz darbu 😊.

3. Vai vari padalīties ar kādu smieklīgu, īpatnēju vai interesantu atgadījumu, kas ir noticies darbā ar kandidātu atlasi un novērtēšanu?

Tādi gadījumi ir regulāri. Bet smaidu izraisa situācija, kad viena no kandidātēm bija pielāgojusi savu CV vairākām vakancēm, melojot par darba vietām un amatiem, ko strādājusi. Ir tāda filma Emulators un laikam arī viņa bija iedomājusies, ka var tāda būt😊

4. Ko Tu gribētu nākotnē izdarīt?

Mums ir izaicinoši plāni un idejas, kas saistīti ar kompānijas attīstību jau tuvākajā nākotnē. Ir jābūt mērķim uz ko tiekties, jo nedrīkst apstāties attīstībā nevienu dienu!

5. Kāds ir Tavs mīļākais teiciens vai mantra? Kādēļ tas ir svarīgi Tev?

Man patīk teikt – dzīve ir skaista! Jo esmu optimiste un katrā situācijā cenšos saskatīt pozitīvo un labo. Mums jānovērtē mūsu zeme, mūsu cilvēki un tas, ko mums ir izdevies sasniegt un kā mēs šobrīd dzīvojam. Es tā saku bieži, jo jūtos laimīga savā dzīvē.

Iepazīsti mūsu komandas zvaigznes arī turpmāk!